Författararkiv: Peppe

13 art Rainbowcolor

fullsizeoutput_128

Rainbowcolor är ett färgpulver som man kan blanda med flera olika medium. Det är så roligt, man känner sig som en kemist. Det blir verkligen olika beroende på vad man blandar färgpulvret i. Här är några bilder ur min journal. Jag har använt samma kulör Turtquoise Duo. Kolla in kulörskillnaden mellan gel medium och modeling paste!

fullsizeoutput_129

Till höger har jag använt vatten. Den är fantastisk att måla med som vattenfärg. Kanske lite svårt att se, men den har flera nyanser till skillnad från en vanlig akvarell. På vänster sida har jag använt gesso och clear gesso. Se upp med clear gesso den torkar väldigt snabbt så man får tänka till,  så att man vet vad man ska göra innan man blandar.

fullsizeoutput_12a

Här har jag först blandat med gel medium och sedan hällt på dessa fantastiska små glaskulor Microspheres glass 180g. Vilken fin effekt och 3d djup.

fullsizeoutput_c

Här är det Yellow Amber Duo och Stencil-13Arts-Numbers med Gummiapans Die- Doodlad cirkel som är min nya favorit.

IMG_4588

Här har jag först limmat fast tidningsbitar, målat över med gesso och stämplat lite.. Sedan var det dax för Stencil-13Arts-Numbers. Här blandade jag två kulörer Black Duo och Yellow Amber och  Ja…oj,oj… drop, drop spraya med vatten…men sååå roligt.

fullsizeoutput_d

Jag älskar dessa glaspärlor och Gummiapans Die- Doodlad cirkel.

Prova detta det är så roligt…kram kram Petronella.

Black Journal

img_1072

Jag älskar min nya fina Dylusions Crative journal-square BLACK. Färgerna blir så fina med svarta sidor och man får liksom en naturlig ram. Här har jag använt Dylusions Paint Bubbelgum Pink, Lemon Zest, och Postbox red.  Klicka ut lite färg och rolla med en gummivals. För att undvika att allt ska bli brunt väljer jag färger som ”passar tillsammans”. Efter det har jag använt ett tårtverktyg med räfflad sida för att få ett mönster. Kanterna och linjerna som går ner i slutet av bilden är gjorda med ett gammalt visakort. Jag har använt Tim Holts stensils men det går lika bra med Donna Downeys 0053 Alpha reun och 054 numbers. De svarta blommorna är svampade från skräpet efter en utstansad die. Siluetten har Ida ritat, klippt ut och svampat med Black Marble. De vita detaljerna är målade med vit Posca Pen och guldprickarna är gjorda med Distress Mica Spray (skruva upp flaskan och droppa från röret).

img_4355

Den här bilden är gjord på samma sätt som ovan förutom att denna gång ritade jag en siluett, som jag sedan klippte ut och svampade med Mini ink blending tool.  Jag valde att täcka delar av vänster sida med Black Marble för att kunna skriva min text. Det går så lätt att skriva på Dylusions färger. Ringarna är från en toarulle och mönstren från diverse Tim Holtz masker. Blommorna är från en die som liknar Memory box DIE-Cloe Stem 98321.

Mvh Petronella