månadsarkiv: september 2010

GAMLA ALSTER

Här kommer lite bilder på alster som jag gjort under sista åren… lovar att bli bättre på att foto det jag har gjort, så jag kan visa lite nyare saker.

Hoppas att ni alla får en riktig skön helg!
[nggallery id=11]
[nggallery id=12]
[nggallery id=13]
[nggallery id=14]

Påsalbum

Hej allihopa!

Visst har vi fått en riktigt snygg blogg? Theresa är ju hur duktig som helst, eller hur! Idag tänkte jag visa er ett så kallat påsalbum som jag gjort. Själva albumet är gjort av papperspåsar som jag klätt med mönsterpapper och sedan klistrat ihop. Fram- och baksida är gjort av kartong som sedan är klätt med canvastyg.

På canvastyget har jag sprayat med Glimmermist och chalkat runt kanterna. Sedan har jag dekorerat med bling, band och blommor och bokstäverna har jag lagt 3D-lack på. Fästanordningen har jag valt att göra med karborre så att albumet ska gå lätt att öppna och stänga.

 Så här ser albumet ut när det är öppnat. Eftersom påsarnas öppning är utåt så har jag satt in tags i dem vilket gör att man rymmer väldigt mycket foton och journaling i detta album. Mellan alla sidor blir det en liten ”flärp” där jag oftast valt att sätta någon tag eller ett litet foto.

 Jag har även gjort små dragspelsalbum och fickor i albumet så att jag skulle rymma hela vår Stockholmssemester. Det blev en liten utmaning att rymma allt detta men det gick =)

Är du intresserad av att lära dig göra ett sånt här album så kommer jag att hålla en kurs på Scrap-Ateljén den 20 november. Välkomna att anmäla er!

Här nedan följer lite fler foton från albumet…

Ha det bra! Kram ztina!

[nggallery id=9]

Väntan På Tomten + dt-träff

Strax efter att Väntan På Tomten var tryckta postade Jenny iväg några oskurna papper för att jag skulle få se hur de blev. Med dem under armen följde jag Carina till en underbart trevlig dt-träff hos Catta. Där bjöds vi på gott att äta, trevlig sällskap och ett jättekul projekt att göra – Stinas variant av påsalbum. Känns härligt att ha ett album klart redan till årets julfirande!

Stort tack till Catta, Stina o Carina. Oj, vad jag längtar tills nästa gång 🙂

[nggallery id=8]

Alster med Romanza

Mina allra första alster med Romanza kan jag tyvärr inte visa ännu för de finns hos söta Badanka för fotografering, men här kommer lite annat smått o gott!

[nggallery id=4]

Ett kort till mor o ett par jordgubbar. Länk till mall hittar ni här. Sen pratade vi om att göra egna rosor under en träff så inför ramkursen testade jag att göra en med gamla retro-stansen. Gick hur bra som helst med 5-bladig blomma! Mitten är en ihoprullad dubbelvikt remsa. Blev en söt ”prima” med hjälp av lite glitter!

[nggallery id=5]

Här mitt mini-mini ramalbum. Går nog knappast göra ett i mindre storlek. Skapat inför kursen hos Carina. En fantastisk dag som resulterade i många vackra album i olika storlekar! Tack till er alla. Hoppas jag får se dem färdiga med fotografier o doku oxå.

Vitmålad träram från Panduro, mistad i skimmrande brunt o blått. Likaså de vita cardstocksidorna efter att de ruggats upp rejält med saxbladet först.