månadsarkiv: december 2010

Från Mormors Vind – vintersaga

Nu är alla sötnosarna ”från mormors vind” trycka o klara. Några av arken hittar du inne hos Carina. Här flaskor jag altrat med 2 av bilderna o mönsterpapper ur serien Väntan På Tomten + en tändsticksask o strut. Små alkottar… hör ju vintern till o blir en fin dekoration 🙂

[nggallery id=22]

Cattas premiär på wordpress

Så tar jag mina första stapplande steg in i wordpress’ värld. Uppdraget att själva lägga in våra alster har jag allt för länge skjutit framför mig, men nu får det bära eller brista. Alla som känner mig vet tyvärr om att internet inte är mitt största intresse, att det kan dröja flera veckor mellan gångerna jag kollar min mail… Det har känts som mission impossible att jag ska lyckas lära mig en annan blogg än den jag kan så nu är det dags att överbevisa mig själv!

Här kommer en låda som jag gjort med Maja Design- fröjdefull jul. Jag klädde en färdig stomme med papper, dom fylliga blommorna ovanpå (se instruktion nedan), granen och stjärnorna inuti har jag själv tillverkat.

[nggallery id=17]

Instruktion till blommorna:

Det behövs fem kvadratiska papper (”kronblad”) för att bilda en blomma. Jag har använt mig av olika storlekar på kvadraterna för att bilda olika stora blommor, men desto mindre papper desto svårare att göra blomman.

1. Börja med ett kvadratiskt papper, tex 8x8cm (bild 1)

2. Vik kvadraten diagonalt så du får en triangel. Lägg den vikta kanten neråt mot dig, sen viker du höger hörn mot toppen. Gör samma med vänster. (bild 2)

3. Vik ut fliken, stoppa in fingret och sära på pappret, tryck ner den vikta kanten mot bordet (bild 3). Gör samma med vänster flik (bild 4). Du har nu två toppar som sticker upp.

4. Vänd på triangeln och klipp av de två utstickande topparna jäms med kanten. (bild 5)

5. Vänd tillbaka triangeln och vik flikarna på mitten. (bild 6 och 7)

6. Böj in flikarna mot varandra (bild 8), limma och sätt på en klämma medan det torkar (bild 9).

7. När kronbladen har torkat limmar du ihop dom i varandra (bild 9), fäst med klämmor. Passa på att sätta in pistillerna när du limmat 3-4 av kronbladen.

[nggallery id=20]