månadsarkiv: augusti 2011

Lägga där!

Idag blir det till att visa en LO som jag gjort på min lilleman Jonathan. Fotot togs när han istället för att sova i sin egen säng tyckte att han skulle sova i farmors och farfars säng! Det tog bara några sekunder för honom att klättra ut sin säng och klättra upp i deras och sedan la han sig snabbt under täcket. Med ett leende på läpparna sa han -Jona lägga där! (översättning: Jonathan ska ligga där) och sen somnade han nöjt! Min lilla charmunge!

 Jag har använt mig av Maja Designs snygga papper och dekorerat med blommor och den underbart snygga klockan från Tim Holtz! Här kommer lite detaljbilder:

Kram stina

Minnen!

När jag såg papprena från Maja Design Skärgårdsliv blev jag direkt sugen på att göra en båtlayout. Kan inte skryta med att det temat är särskilt vanligt bland mina foton så jag blev överlycklig när jag kom att tänka på ett foto från när min sambo var liten. Det skulle passa perfekt! Resultatet blev detta:

jag har använt mig av ganska många lager papper på LO:n. Sedan har jag dekorerat med Gessoblommor, ett kugghjul som är tänkt att representera en båtratt (tack Catta för tipset), lite rosband och ett fint ankare som jag hittade i gömmorna.

Här ser ni en närmare bild på Gessoblommorna…

… och det snygga ankaret!

Den här snygga bannern är den största ur Tim Holtz dies och är en stor favorit hemma hos mig! Allt material finns hos Scrap-Ateljen (förutom ankaret förståss=)

Ha det bra! Kram ztina

 

Gessoblommor

Åh vad det är roligt att få kladda och leka med färger och mister! Idag har jag verkligen kletat på, jag har nämligen gjort en massa Gessoblommor. Grunden till blommorna kommer frånYouDo:s snygga blommor och från Tim Holtz dies – tattered flowers. Jag började med att måla blommorna med Gesso, sedan värmde jag med embossingfönen innan färgen hinner torka. Då börjar Gesson bubbla vilket skapar en snygg struktur på blommorna.  Sen sprayar jag på en massa Glimmer Mist i den färg jag valt och värmer sedan en kort stund med embossingfönen så att färgen torkar.

Här nedan ser ni en massa blommor som jag monterat ihop med varandra och satt en metalldekoration i mitten.

 

Lite närbilder på några av blommorna:

Kanterna på blommorna ovan är chalkade för att få mer effekt. Här nedan ser ni hur blommorna ser ut innan jag monterat ihop dem. Man behöver ju inte montera dem, de är ju fina så här också. tycker så mycket om strukturen och hur de upphöjda delarna är ljusare.

Hoppas att ni inspirerats av att göra lite Gessoblommor! I Galleriet nedan ser ni alla blommorna jag gjort idag samt större foton av bilderna ovan.

[nggallery id=36]

Ha det bra! Kram ztina

 

Bandsnuttar

Jag har upptäckt den underbara RIBBON organiser. En stor metallring med plastbrickor där man fäster sina band, dom blir lättåtkomliga och du får en perfekt översikt. En trevlig bieffekt av mitt organiserande av banden igår blev en layout där bakgrunden enbart består av bandsnuttar som blivit över och ett foto på vårt underbara syskonbarn. Bakom rosen knycklade jag ihop en bit tyll och satte dit en rubrik- voila! Hur många snuttar i alla färger och valörer ligger inte i lådor och skräpar? Ta fram dom och skapa en snabb och underbar layout av det- en bra kom igång start efter sommaren.

”Sockersöt” tillverkad av bandsnuttar, lite tyll, en ros med blad och självhäftande bokstäver, allt finns på Scrap- ateljen

Nästa layout har jag gjort i stilen steampunk, en stil som passar väldigt bra vad gäller bilder på bilar. Grunden är en vit cardstock där jag sprayat rosa glimmermist och målat med gulfärg längs kanterna. Kugghjulen och urtavlan är stansade i krympplast med TimHoltz stansar, krympta och sen embossade med guldpulver. Längst ner till höger är det chipboardfigurer och metallblommor som jag embossat på samma sätt. Fjärilen och klockan är urklippta.

camaroHa en härlig dag och passa på att pyssla medan det regnar!
Kram Catta