månadsarkiv: oktober 2011

Paint System-tags

Jag har alldeles nyligen upptäckt de urläckra PaintSystem-seten som Carina tagit hem, och jag gillar dem jättemycket. Paint System kommer från Tattered Angels och är ett färgmatchat set med olika produkter ur deras sortiment, Glimmer Mist, Chalk Board, Glimmer Glam och Glimmer Glaze. Glimmer Mist använder jag mig av ofta men de övriga produkterna var helt nya för mig. För att testa på dem lite gjorde jag ett knippe med tags där jag provade de olika produkterna i olika kombinationer. De PainSystem-set som jag använt mig av är Crystalina Blue och Daily Jungle. Ni ser dem här nedan:

    

Den första tagen är gjord enbart med två nyanser av Glimmer Mist, Turquoise Blue och Aquamarine. Först sprayade jag på den ljusare färgen, därefter lade jag på en mask från Tattered Angels Glimmer Screens och sprayade på med den mörkare färgen. På varje tag har jag dessutom stämplat och embossat och chalkat kanterna. Glimmer Mist är en glimrande färgspray i en flaska med ett bra spraymunstycke. Den är vattenbaserad och syrafri.  Den går att använda på alla typer av material, inklusive papper, akryl, metall, och tyg.

Nästa tag är enbart sprayad med ChalkBoard, Cornflower Daze. Visst är det en riktigt härlig djupblå färg! ChalkBoarden är mycket lik GlimmerMisten men ger en tätare färg och ett mer kritaktigt slutresultat.

Denna tag är gjord enbart med Glimmer Glaze, Sassy Silver och Pewter. Jag började med att färga in hela tagen med den ljusare Sassy Silver. Sedan målade jag kanterna med den mörkare, Pewter, för att få ett djupare intryck. Även Glimmer Glaze är vattenbaserad men lite mer transparant i färgen än Glimmer Mist. Den kommer i en liten flaska som påminner lite om en nagellacksflaska med pensel i korken. Liksom de övriga har den ett underbart skimmer som inte gör sig riktigt lika bra på foto som i verkligheten. Glimmer Glaze kan även användas som en ”resistfärg” då den stänger igen och stöter bort t.ex. Glimmer Mist som sprayas ovanpå.

Den sista produkten jag använt är Glimmer Glam, på denna tag är det färgen Organic Garden som jag penslat över hela pappret. Glimmer Glam är mycket lik Glimmer Glaze och har samma ”resist”-egenskaper. Skillnaden är att Glimmer Glam har stora glitterkorn i sig och har ingen pensel i locket. Istället behöver du en enkom pensel för att kunna använda den. Glimmer Glam ger både ett skimrande och glittrande resultat när du vill att dina alster ska ha extra mycket glitter!

På kommande tags har jag kombinerat de olika produkterna för att se vilka olika resultat man kan uppnå. På denna tag har jag först sprayat med Glimmer Mist Turquoise Blue. När färgen torkat penslade jag på ett lager med Glimmer Glam, Chandelier, en färg som enbart ger ett vit/silvrigt glitter och låter färgen under komma fram ordentligt. Jag vet att det är svårt att se här men denna tag glittrar otroligt mycket vilket gör den superläcker!

Här har jag först målat den nedre delen med GlimmerGlam, Organic Garden. Jag lät den torka ordentligt och sedan sprayade jag över GlimmerMist, Aquamarine. Här ser man tydligt ”resist”-effekten eftersom den turkosa färgen inte stannar kvar där GlimmerGlamen är målad.

Här har jag gjort precis tvärt om, jag började med att spraya på Glimmer Mist, Aquamarine och sedan målade jag med Glimmer Glam, Organic Garden ovanpå. Man ser tydligt att den gröna färgen inte blir lika stark med denna teknik. Så vilken teknik man använder beror helt enkelt på vilka färgkontraster man vill ha.

På den här tagen har jag kombinerat Glimmer Mist, Turqouise Blue och ChalkBoard, Cornflower Daze, de ”gifter sig” verkligen bra med varandra. Jag började med att spraya på GlimmerMisten och sedan tog jag Chalkboarden.

Den här tagen blev nog en av mina favoriter, som egentligen kom till av misstag för att jag stressade fram litegrann. Jag började med att pensla Glimmer Glam, Chandelier över hela tagen. Eftersom jag blev lite ivrig, och inte riktigt hade tid att vänta på att färgen skulle torka, sprayade jag på GlimmerMist, Dark Denim. När jag sedan skulle torka bort den överflödiga GlimmerMist-färgen fick jag detta resultat. GlimmerMisten hade fastnat på de ställen där GlimmerGlamen inte hunnit torka ännu.

På den sista tagen har jag kombinerat Glimmer Glaze, Pewter och Glimmer Mist, Aquamarine och Dark Denim. Jag började med att pensla på Glimmer Glazen på två ställen på tagen. Sedan sprayade jag på Aquamarine och avslutade med att spraya över Dark Denim från ett ganska långt avstånd så att färgen bara skulle lägga sig tunnt ovanpå.

 

Hoppas att ni blivit lite klokare på hur de olika produkterna fungerar och vad de kan användas till. Jag kan även ge ett litet tips om att embossa på Glimmer Glam och Glimmer Glaze. När man värmer med embossingfönen på ställen där man använt dessa produkter kommer det att börja bubbla litegrann. Detta gör att de embossade motiven kan bli lite tjockare än vanligt, vilket kan vara ett häftig effekt men ändå bra att veta om kan ska embossa något detaljerat och vill att det ska synas väl.

Kram ztina