månadsarkiv: maj 2012

Ett par kort

Hejsan!

Tänkte visa två kort som jag har gjort.

Det första är ett kort med Pion designs papper ”till far” samt två av stämplarna från Vilda stamps ”resekit” (väskan samt adresslappen som jag skrivit en hälsning för hand på). Jag provade en lite annorlunda vikning och använde ett beslag för att stänga kortet.

Närbild på stämpeln (färglagt med distresser)

Insida med hälsning på en tag

Det andra kortet är ett enkelt kort med rivna papper från Maja Design ”Lantliv” samt utstansade retroblommor. Stämpel från Reprint.

Stämplar och papper finns i Scrap-ateljens webshop samt på Handelsgården i Skellefteå.

Tack för titten!

Kram Agneta

Kort och altrad kista

Hejsan!

Ztina har utmanat oss i att använda minst tre mönsterpapper på ett alster, en rolig utmaning för mig som älskar mönsterpapper 🙂 Jag har frossat i Maja Designs nya papper ”Vintage summer” som är helt underbara 🙂

Först ett kort med matchande kista.

Gjorde en lite annan vikning, kortet hålls stängt på så sätt att kanten sticks in under Martha Stewart-borden. Vintagefoto från Pion Design.
Så här ser det ut när kortet är öppet.

Grattisstämpel från Gummiapan

Till sist ett studentkort med papper från samma serie ”vintage summer” 6×6 tums papper. Vintagebild från Pion Design. Texten har jag skrivit ut på datorn, fonten heter Porceline. Sytt zigzag med lintråd.

Kortets insida (textstämpeln är en äldre stämpel som jag har)Eftersom mottagaren ska sälja glass i sommar fick det bli ett par glassar på insidan.

Tack för titten!
Kram Agneta

Göra egna förvaringsväskor

Idag tänkte jag visa er hur man kan dekorera egna förvaringsväskor till era scrapmaterial. Jag utgick från dessa snygga väskor som finns inne i webshopen.

Så här blev mina väskor när de blev klara:

Den lilla väskanhar jag gjort till akrylfärger. På den har jag använt mig av tekniken Mixed Media Art. Jag har använt mig av gamla boksidor, decoupagelim, akrylfärger, Glimmermist, masks och Gesso för att få till bakgrunden. Här har ni lite bättre bilder av hur väskan ser ut:

Jag har dekorerat med lite penslar och ritat bruna streck runt väskan.

Den andra väskan valde jag att göra till distresser.

 Den här väskan har jag klätt med papper på fram- och baksida, resten har jag målat med akrylfärg. Även på pappret har jag målat lite med akrylfärg och använt en mask och Modeling Paste för att få lite upphöjda mönster. Över allt satte jag sedan decoupagelim för att få en bra yta. Jag har dekorerat med lite blommor och blad.

Inuti den här väskan har jag satt två väggar så att man enkelt kan ställa upp sina distresser utan att de far runt i hela lådan.

Hoppas att ni blivit inspirerade till att göra er egen förvaring!

Trevlig helg!

Kram ztina

Tro på dig själv

Vilken härlig söndag det är när solen skiner. Nu fattas bara lite mer varma vindar så att försommaren får komma igång ordentligt här uppe i norr. Idag tänkte jag visa er en ny layout som jag gjort med Primas papper från Nature Garden-serien, en massa GlimmerMist och några dekorationer.

Jag satte dit de flesta av dekorationerna innan jag sprayade med flera olika GlimmerMist på utvalda delar. Allt mateial hittar du inne i webshopen!

Ha en bra kommande vecka!

Kram ztina

Layout med spillbitar

Den här månaden har jag utmanat de andra i teamet att gör en layoute eller ett kort med minst 3 olika mönstrade papper. Jag är inte den som brukar använda mig av så många mönstrade papper men den här gången har jag verkligen satsat ”all in”. Efter att ha gjort en massa minialbum av Primas snygga papper fick jag över en hel hög med spillbitar. Dessa bestämde jag mig för att använda och fläta bakgrunden på min layout. Så här många mönstrade papper har jag aldrig använt på en och samma layout!

 Runt fotots kanter har jag satt svart washitape och runt layoutens kanter har jag sytt med symaskin. Jag valde att inte sätta några dekorationer på layouten eftersom det kändes som om det blev lite för mycket.

Hur många mönstrade papper lyckas du få in på ett och samma alster?

Kram ztina