månadsarkiv: juni 2012

Kort i två färger

Hejsan!

Johanna ”Pojjo” har utmanat oss i DT-gänget att tillverka något där man enbart får använda sig av två färger 🙂 Jag gillar verkligen utmaningar, det är utvecklande och om man någon gång har idétorka och kanske behöver få fart på skapandet, då är en utmaning eller en skiss perfekt att ta till.

Jag valde färgerna brunt och vitt till denna utmaning och för en gångs skull blev det inget mönstrat papper på kortet, så här blev det.

och så här ser insidan ut

Bebisstämplar från Reprint, grattisstämpel från Vilda stamps, runt cirkeln har jag stämplat med kantstämpel från Inkido, vintagebilden från Pion design och det utstansade ”tårtpapperet” med en die från Cheery-Lynn. Även ”smutsat” ned det vita med distress walnut stain.

Tack för titten!

5 favoriter – Karro

Vilken utmaning att försöka plocka ut endast 5 favoriter från Scrapateljéns sortiment. Men här kommer 5 av mina favoriter.

 

1. Just nu är jag inne i en period då jag altrar väldigt mycket. I webbutiken hittar ni bland annat de här askarna och många många fler läckra saker att sätta sin egna personliga prägel på.

 

20120629-145751.jpg

 

2. ÄNTLIGEN en riktigt bra förvaring för band. De här trär man på en ring som man sedan kan hänga upp någonstans.
Sedan jag köpte de här så har jag använt mina band betydligt oftare. Så det är verkligen en investering jag rekomenderar istället för att alla band ska ligga ihop tjorvade i en låda. Här hittar ni dom!

 

20120629-150008.jpg

 

3. Tejp, tejp, tejp! Nu för tiden använder jag väldigt sällan lim. Istället hittar man i min vrå massor med dubbelhäftande tejp i varierande bredd.
Det allra bästa när man inte vill vänta på att limmet ska torka.

 

20120629-150734.jpg

 

4. På 4:e plats hamnar stämplarna från Gummiapan Jättemånga fina både motiv och textstämplar som dessutom har ett väldigt bra pris.

 

20120629-151138.jpg

 

5. Den sista platsen på min lista tar Glossy accent. Har ni inte provat det här så tycker jag verkligen att ni ska göra det. Det här kan man sätta på bokstäver, utstansade figurer och säkert mycket annat för att få en glansig 3D effekt.

 

20120629-151545.jpg

Modell för en dag

Det är inte varje dag man får leka modell. Förra sommaren var jag och min systerdotter och tog lite studiofoton, det var lite roligt och faktiskt blev jag nöjd med några stycken. Här har jag gjort en layout med ett av fotona.

 Jag har använt mig av papper från MME, en snygg spets med bling och vita rosor. Bakom fotot har jag först målat svagt med Gesso och sedan använt en mask och lite stämplar från bland annat Cling stamp. På kanterna har jag använt edge scrapern och stansat med Martha Stewart Doily lace och en stans från Fiskars.

Kram ztina

 

Sol i hjärta, sol i sinne…

Jag hoppas ni alla haft en lika underbar midsommar som jag, Vi hade sol hela dagen och jag såg verkligen ut som en kräfta när jag väl kom in *ler*

Jag har skapat ett kort med  Primas pappers serie – Sunkiss. Dom ger verkligen intrycket av sol och sommar…

Jag har använt mig av sunkiss- shady nook och till det ett creamfärgat cardstock. jag stansade ut solen från papperet. Den otroligt vackra självhäftande spets kanten –strip fairy bell kommer inte till sin rätt på bilden.. den är sååååå vacker IRL.

Till det så har jag jag satt vackra turkosa rosor och mina nya favorit bling…- white.

Kram DT- Johanna ”pojjo”

Vackra Prima papper- Sunkiss

Jag har alltid älskar primas produkter och när jag såg pappers serien Sunkiss så visste jag att jag ville skapa med dessa *ler* Färgerna är så vackra och de kommer tyvärr inte riktigt till sin rätt på fotot….

Jag valde att göra ett sommar kort…

Jag är mycket för att göra lager på lager och här har jag använt mig cream färgad cardstock för att mjuka upp kortet. de vackra pärlorna längst ner är inte riktigt släta utan är kantiga och ger en så vacker färgskiftning. Nya favoriter för mig *ler* Sen lite gula rosor på toppen 😀

Kram Dt- Johanna ”pojjo”