månadsarkiv: februari 2013

2 kort på en gång…

Av alla Pions serier så är Playtime den med starkas färg…  Jag har gjort 2 kort till med den serien men kom på att jag inte visar de för er *ler*

3aStämpeln är min ”egen” från K-design.

Och så här blev kort nr 2…

4a

Lite olika ideer på hur man kan använda papperna. 😀 Nu längtar jag och de övriga i DT teamet tills på söndag då det blir en hel dag med scrapbooking hemma hos Carina. Det är nästan bättre än julafton *ler*

Kram Dt.- Johanna ”pojjo”

Verktygstips – Martha Stewart Scoring board del 1

Här i bloggen kommer vi att börja visa olika verktygs- och tekniktips. Den här gången hade jag tänkt visa er Martha Stewarts Scoring board, ett verktyg som hjälper dig att biga perfekta linjer.

Tidigare har jag alltid använt mig av min skärmaskin för att biga linjer på mina papper men har med tiden upptäckt att de inte alltid blir helt raka. Eftersom jag viker och bigar ganska mycket kort, minialbum och lådor tänkte jag att jag skulle ge scoring boarden en chans och jag föll för den direkt! Den gör helt perfekta linjer och är mycket enkel att använda.

Med scoring boarden följer även beskrivningar för hur du enkelt kan vika egna kuvert och lådor samt ett falsben att biga med. Beskrivningarna och falsbenet ligger i en liten behållare högst upp på scoring boarden.

Triangeln nedan hjälper dig att göra egna kuvert i olika former och kan förvaras på scoring boardens baksida. Att alla lösa delar går att sätta fast eller förvara någonstans gör att den är väldigt enkel att transportera.

Så här använder man Scoring boarden:

Lägg cardstock i passande storlek ovanpå scoring boarden. För bästa resultat ska den bigade ”utbuktningen” vara utåt. Måtta in cardstocken på antingen höger eller vänster sida av beroende på instruktionerna.

Håll fast pappret, enligt markeringarna, på projektet med den ena handen medan den andra handen håller fast falsbenet och för det varsamt i skåran från toppen till botten av pappret. Det är bättre att vara försiktig och göra om proceduren istället för att direkt göra en kraftig skåra så inte pappret förstörs.

——————————————————————————————————————

Ett verktyg som jag trodde att jag verkligen inte behövde har nu blivit en av mina favoriter och jag tycker att det är så mycket roligare att skapa nu när alla linjer är raka.

Här finns en film och scoring boarden där du kan se hur den används: http://www.youtube.com/watch?v=tmRv_zpujbA

Du hittar scoring boarden HÄR i webshopen!

Fler tips om scoring boarden kommer inom kort

Kram ztina

Vi har en VINNARE :D

Tusen tack till alla som varit med i skisstävlingen, vi har fått in såå många fantastiska alster 😀 och när vi skulle rösta så blev det otroligt jämt, speciellt mellan 2 av bidragen.

Men vinnaren blev Karin/ Kajsan med denna fantastiska Lo 😀 Stort grattis Karin.

017_1Om du mailar din adress till mig så kommer din vinst med posten jojjopojjo123@hotmail.com

Trevlig helg!

Kram DT Johanna ”pojjo”

Altrad burk

När papper från MME-Sweetest thing dök upp i min brevlåda så var tanken att det egentligen skulle bli ett mini album av detta. Men så började jag knåpa på en liten inflyttningspresent till en tjej son består av en ask med ljus, en ask med choklad och en påse med te.
De här papperna passade helt perfekt till detta projekt, men detta ska ni få ta del av senare.

Det jag ska visa idag är en väldigt enkel burk som jag klätt i papper från samma serie. Det turkosa bandet hittar ni förstås oxå i butiken.
Fjärilen har jag vikt utifrån en beskrivning på nätet.

20130216-183031.jpg
Tack för mig för den här gången!
/Karro