månadsarkiv: mars 2013

Masker / Scabloner

Hejsan!

Idag tänkte jag visa lite olika förslag på hur man kan använda masker / schabloner och olika färger. Färger, burkar, stämplar och olika masker hittar ni i shoppen .

 

Det finns förstås många sätt att använda masker på, bara fantasin sätter gränser och man får inte vara rädd för att få färg på fingrarna 😉

Ha en fortsatt härlig och glad påsk!!

Kram Agneta

 

SAM_1174

Först två burkar i papp som jag först målat med gesso, sedan använt mask och mer gesso på locken, därefter har jag sprayat med glimmer mist på den bruna och Dylusions spray på din turkosa. Jag har sedan torkat/värmt med embossfönen för att Gesson ska höja sig lite och få mer struktur. På den bruna har jag även använt samma mask igen och penslat på Inka Gold (blandade i lite vatten först för att få guldfärgen lösare). På den turkosa burken har jag stansat ut blommor i metalltejp, embossat dem och sedan sprayat med Dylusions spray.

SAM_1115

SAM_1116

SAM_1177
På det här kortet har jag sprayat två färger med Dylusions spray och sedan lagt på en mask och sprayat vatten på. När det sedan torkar träder mönstret från masken fram.

SAM_1183
På det här kortet har jag använt masken två gånger, först med distressdyna och infärgningsverktyg och sen flyttat masken lite och med en mjuk svamp färgat in med Inka Gold.

SAM_1148

Här har jag färgat in blankt fotopapper med distressink och sedan använt mask och Inka Gold som på föregående kort, men med ett starkare resultat pga det blanka papperet.

SAM_1189

SAM_1190

Ännu ett kort där jag sprayat vatten med en mask, men här med distressink.

SAM_1150

Visar även några exempel till, även om jag inte gjort kort av dessa ännu. Här har jag lagt ett lager gesso med en mask på ett kraftpapper, sedan embossat för att få mer struktur. Gesso ”bubblar till sig lite” av värmen.

SAM_1153

SAM_1156

Här har jag först målat med akrylfärg på cardstock, sedan direkt lagt på en mask och torkat med en våtservett innan färgen torkat. Då träder mönstret från masken fram i en annan nyans.

SAM_1158

SAM_1159

SAM_1161

Här har jag använt mig av embossdyna och clear embosspulver på färgad cardstock.

SAM_1165

Till sist har jag än en gång använt mask och gesso, sedan värmt och torkat den lite och direkt därefter sprayat med grå glimmer mist.
 

 

Stationary box

I Februari (hm, vart tog tiden vägen!?) fick vi i en utmaning av Stina som gick ut på att vi skulle göra en starionary box.
För mig var det här något helt nytt men en otroligt rolig sak att kunna plocka fram och ge bort till present till någon som har allt.
I boxen finns ett litet anteckningsblock, 3 stora kort, 3 lite mindre och 3 st tags.
Materialet jag använt är nästan uteslutande från You Do. En pappersserie som är lätt att kombinera ihop med andra papper tack vara det enkla färgvalet i den.

20130320-120133.jpg

20130320-120204.jpg

20130320-115216.jpg
/Karro

Snart är det påsk!

Hejsan!

Om en dryg vecka är det ju påskhelg och då behöver man förstås ett påskägg att förvara allt godis i 🙂 Här är tips på hur man kan fixa till sitt påskägg lite. Jag har använt påskägg som finns i shopen under kategorin altra, men man kan även använda andra påskägg.

Jag började med att klä ägget med bitar av rivet silkespapper som jag fäster med decopagelack, för att få lite struktur så knölar man ihop bitarna lite och lägger dem lite i olika lager. När detta torkat så målade jag med vit akrylfärg och när även det torkat så drog jag över ägget med lite distress walnut stain med hjälp av infärgningsverktyg, det ger en liten extra effekt tycker jag, men är ju såklart en smaksak. Sen har jag dekorerat med spets, blommor, fjädrar, bling samt en vintagebild från Pion design. Allt är fäst med gluedots. Inte speciellt svårt, så prova gärna 🙂

Tack för titten!

Kram Agneta

SAM_1104

SAM_1101

SAM_1099

Jag roar mig med Mix media

Jag har suttit och exprimenterat hemma med mix media alster… jag har skapat 2 kort och jag tänkte förklara hur jag har gjort.

mix1Jag började att måla kortstommen med svart akrylfärg. Utanpå det har jag satt självhäftande filt. Som dekor har jag använt mig av blandade chipboards, Wellpapp metalldekorationer och blommor. Även kapsyler, gem, knappar, pärlor mm som jag har satt lite huller om buller på korten.

mix2Sen sprayade jag med Dylusions – vibrant turquoise över alltihopa. Torkade med embossingfönen. (man kan låta det lufttorka oxå men det tar längre tid) *ler* Sen har jag lagt på lite, lite vit gesso och då framträder den turkosa färgen så här läckert. 😀

Hoppas ni vågar er på att testa detta. 😀

Kram Dt- Johanna ”pojjo”