månadsarkiv: augusti 2014

Hösten är här…!

och många av oss älskar att tända ljus och mysa inne *ler*

Därför har jag gjort 2 askar med tändstickor

ask2

ask

Jag har använt mig av avlång tändsticksask , trekantig tändsticksask och jag har klätt in dom med papper från Teresa Collins – Life Emporium. Den svarta tagen är självhäftande och kommer från Fancy pants. Blandade blommor från bland annat Prima och Vita självhäftande pärlor.

Kram Dt- Johanna ”pojjo”

 

Att mixtra med mönsterpapper…

SONY DSC

När jag började scrappa var det främst kort jag gjorde, att då hitta snygga 12″x12″ mönsterpapper och få dem att fungera på kort krävde ibland lite fantasi och tur (att man klipper dem på rätt ställe.) Det här kortet har jag i stort sett enbart använt mönsterpappret här nedan från Pion design. Fjäril och bakgrundspapper kommer även det från Pion designs fina serie: my precious daughter. Fina vintagebilden kommer från Pions papper: från mormors vindBand även det från shoppen.

Scrappkram / Jenny

Canvas tavla med Gelatos

Detta är första gången jag försöker mig på att göra en canvastavla och jag fotade samtidigt som jag skapade den för att kunna visa ungefär hur jag gjort. 🙂 Tyvärr så är de flesta bilder tagna med mobilen och kvalliten är inte den bästa. jag hoppas ni kan se ändå.

När jag började måla hade jag INGEN tanke hur den skulle se ut. jag har skapat eftersom… något som jag aldrig gör när jag skapar kort..

tavla

Jag började med att grunda hela tavlan med Gel medium och använde masker och stenciler med gesso för att bygga upp en struktur på bakgrunden.  När det torkat tog jag och började skissa tjejen i mitten.

8

Jag la också grunden för håret och hyn med hjälp av gelatos

6

Fortsatte bygga upp med mer färger och jag har använt penseln till konturer, allt annat är målat med fingrarna.

4

Sen ville jag ha mer struktur i bakgrunden så jag la på med gesso, här har jag också fyllt i konturerna på tjejen.

3

Här har jag målat på all färg, stämplat upp texten på annat papper och limmat fast, jag klippte även sönder olika chipboards som jag limmade fast och sen färgade in för att matcha bakgrunden. Jag har också dragit med den vita gelatos pennan över bakgrunden för att få den att framträda mer.

1

Jag har också lagt på matchande glitterlim på vissa ställen och även limmat fast pärlor som matchar.

och så här blev det färdiga resultatet…

tavla

Så jag hoppas ni förstod fast vissa bilder är jätte dåliga.

Kram Dt- Johanna ”pojjo”