månadsarkiv: november 2015

En tändsticksask

DSC00199d

 

En altrad tändsticksask är aldrig fel att ha på lager när det närmar sig jul, vem vet när man blir bortbjuden och behöver en gåbortpresent.  🙂 Den här har jag klätt med papper från Prima: Victorian Christmas, de papperen går som du ser i underbara vinröda toner. Kolla in dem i shoppen! Jag har använt dem främst från paperpad men de finns även som stora papper 30×30. Snöflingor i chipboard finns i shoppen (tyvärr är just de jag använt slut men det finns andra fantastiska modeller 🙂 ), blommor och band hittar du också i shoppen 🙂

Tack för titten!

Jenny

Vintage jul…

Idag visar jag ett vintage julkort jag har skapat med Primas serie – Viktorian christmas.

jul

Jag har bland annat använt mig av detta papper… 497 une carte.

ghowfneh2bpfug6nwqkfob4ypvsf7xac3my8y0fqzsvmzqwn47r

Jag har även använt mig av grön cardstock och chipboard – snowflake 1.
Hoppas ni kommit i gång med julkorten och glöm inte att scrap -ateljen säljer sina produkter även på Handelsgården i Skellefteå 🙂

Kram Dt- Johanna `pojjo”

Ny DT-medlem!

IMG_1950

Jag heter Petronella Lidström bor i Kåge med min sambo Christer och mina två underbara barn Oskar och Ida. Jag har så länge jag kommer ihåg pysslat och skapat med papper, stämplar foton och färg. Min dotter Ida är lika intresserad, hon var inte gammal när jag satte en sax och pensel i hennes hand. Vi har många timmars kreativt skapande tillsammans. Det är ett fantastiskt komplement till mitt jobb som speciallärare i matematik.

Allt började 1993 när jag arbetade som nanny i San Fransisco. Jag var ute och gick i hippiedelen av Berkley och såg den minsta affär jag någonsin sett. Inne i affären var det stämplar från golv till tak. Jag hade kommit till himmelriket. Gick lycklig, och något fattigare, ut ur affären hållandes en påse med stämplar, papper, limpenna, glitter m.m. I USA gjorde jag grattiskort, men mest dekorerade jag och målade runt mina foton. Väl hemma i Sverige var det inte förrän 2007, när jag en vårdag följde med till Luleå på scrapbookingmässa, som jag sedan började på riktigt.

Jag gillar att göra album och layouter, men jag har tack vare min otroligt kloka och duktiga vän Johanna hittat Artjournaling och Mixed media. Min journal håller på att bli ganska tung. Det finns inget rätt eller fel blir man inte nöjd är det är bara att måla ett lager till. Jag älskar den underbara känslan som infinner sig när man får kleta och kladda.