månadsarkiv: januari 2017

Att altra en ask

20170105_122918

Hejsan! Idag vill jag visa hur jag altrat en ask för anteckningspapper som jag hade hemma. Jag börjar med att måla den vit med Heavy Gesso.

Dekorerar med lite papper. Här har jag valt 7dots studios serie: Homegrown. Blandar lite vit Gesso tillsammans med Artstones i olika storlekar. Vill man ha det mer osynligt kan man använda clear gesso eller gel medium.

20170105_125857

Smetar ut blandningen på asken och strör över lite extra art stones ovanpå.

20170105_131407

Sprayar lite glimmermist och color bloom spray ovanpå (tar det jag har hemma)…blir det för skarp färg är det bara att spreja vatten ovanpå för att mildra nyansen. Låt torka.

DSC01487

Avslutningsvis dekorerar jag med pärlor, blommor, stansat löv, knappar och en chipboardtrollslända.

Tack för titten!

Jenny

Black Journal

img_1072

Jag älskar min nya fina Dylusions Crative journal-square BLACK. Färgerna blir så fina med svarta sidor och man får liksom en naturlig ram. Här har jag använt Dylusions Paint Bubbelgum Pink, Lemon Zest, och Postbox red.  Klicka ut lite färg och rolla med en gummivals. För att undvika att allt ska bli brunt väljer jag färger som ”passar tillsammans”. Efter det har jag använt ett tårtverktyg med räfflad sida för att få ett mönster. Kanterna och linjerna som går ner i slutet av bilden är gjorda med ett gammalt visakort. Jag har använt Tim Holts stensils men det går lika bra med Donna Downeys 0053 Alpha reun och 054 numbers. De svarta blommorna är svampade från skräpet efter en utstansad die. Siluetten har Ida ritat, klippt ut och svampat med Black Marble. De vita detaljerna är målade med vit Posca Pen och guldprickarna är gjorda med Distress Mica Spray (skruva upp flaskan och droppa från röret).

img_4355

Den här bilden är gjord på samma sätt som ovan förutom att denna gång ritade jag en siluett, som jag sedan klippte ut och svampade med Mini ink blending tool.  Jag valde att täcka delar av vänster sida med Black Marble för att kunna skriva min text. Det går så lätt att skriva på Dylusions färger. Ringarna är från en toarulle och mönstren från diverse Tim Holtz masker. Blommorna är från en die som liknar Memory box DIE-Cloe Stem 98321.

Mvh Petronella

Ett bokmärke

dsc01478

 

 

Att tillverka bokmärken till de böcker jag läser gillar jag skarpt. Att då kunna använda 7dots studios papper till gör ju saken bara bättre. Här har jag använt serien;  Homegrown som finns både med papper och elements ( Grå Stjärnan).

Chipboardstjärnan runtom finner du även den i shoppen.  Har färgat den lite svart med hjälp av stämpeldynan.

Tack för titten!

//Jenny

 

Gott nytt år!

dsc01473

Idag  på årets första dag vill jag passa på att tipsa er om rean som pågår i shoppen. Passa på att bunkra papper till julens alla foton. Den här LO:n har jag baserat på Maja Designs: I Wish. Underbara papper.  I övrigt har jag använt guldglittrande Pasta Luce, Tim Holtz stencil: Harlequin, Heavy gesso, Chipboard i form av strumpor och årets månad december.

dsc01476

Tack för titten!

God fortsättning önskar jag er!

// Jenny